OVER DE LERAAR

                                 EEN LEVENSLANG LEERPROCES

Mijn naam is Maurice.  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker op een BSO van Kinderopvang Humankind.

Ik ben ruim 25 jaar bezig met Taiji en 20 jaar met Neigong en Qigong. Ooit met Taiji begonnen bij Nelly Klabbers. Klassieke Yang stijl. Nu beoefen ik Xinyi Hunyuan Chen stijl Taiji.

In 2005 heb ik mijn opleiding tot Qigong leraar bij St. Albeweging afgerond. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd tot docent Kindertaiji bij St. Taiji Chuan Nederland.

In 2012 heb ik het eerste leerjaar bij van de opleiding tot Taiji leraar bij St. Albeweging voltooid met name in de Chan Si Gong en Taiji 12 serie.

In het verleden een opleiding tot Hatha/Raja Yoga leraar gevolgd bij de Blikopener in Tilburg. Ook Krya Yoga, Zen, Vipassana meditatie. De Vipassana bij Bruno Mertens, Zen bij Judith Bosschert en Hans het Hart.

Verder talloze andere trainingen en workshops op het gebied van meditatie, massage en aanverwante onderwerpen.

Uiteindelijk werd de beoefening van Taiji en Qigong mijn weg. Naast mijn opleidingen en trainingen bij Albeweging heb ik getraind bij een aantal vooraanstaande Taiji en Qigong meesters. Ik heb intensieve, kortere of langerdurende trainingen bij hen gevolgd.

Ondermeer: Wang Feng Ming (New York, USA ). Kenneth.S.Cohen (Netherlands, Colorado, USA ). Dr. Bisong Guo (Inverness, Schotland).

Bij Shifu Zhang Jiping ( Changchun, Jilin, China ), ben ik geïnitieerd als discipel in de derde generatie van het Chen Taiji stijl Xinyi Hunyuan systeem. Momenteel volg ik de voortgezette opleiding bij Master Zhongxian Wu. Het JingDao programma. Leven met de DAO. verder volg ik momenteel een online Qigong training bij Ken Cohen ( USA ).


Master Wu heeft mij in de zomer van 2017 geïnitieerd als student in de traditie van de Sjamanistische EMEI Zhengong Qigong. Het klooster van de EMEI meesters is op de Bloemenberg. Gelegen op het Tibetaans plateau. Verder heeft Master Wu mij geinitieerd als student in de traditie van de Wudang Longmen Pai Qigong, Draken Qigong school die verbonden is met het DragonGate klooster.

Ik ben in mei  2019 gecertificeerd /geslaagd voor mijn 4 jarige opleiding bij Master Wu in Zweden. In april 2021 level 5 behaald van de JingDao training. Inmiddels ben ik gecertificeerd in 6 vormen bij Master Wu.


Mijn lessen/ workshops vormen een uitnodiging tot leven, intenser, gezonder en vreugdevoller leven.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan mijn trainingen.

Hartelijke groeten,

Maurice


 

.   


 
 Heaven, Human, Earth